Om a/nordi/c

a/nordi/c er kunstens første nordiske tænketank for viden, debat og handling. Vi insisterer på, at kunst og de kreative felter er grundlæggende forudsætninger for sammenhængskraft, værdi og vækst i vores samfund. Derfor arbejder vi for, at genåbne det politiske spektrum for kunsten og kulturen og skabe nye, holdbare nordiske og globale partnerskaber og netværk for kunstens og kulturens aktører.

På tværs af partilinjer og landegrænser bringer vi kunstverdenens idealer og den politiske virkelighed tættere på hinanden.

Med partnerskaber, netværk, og debat rodfæstet i nordisk kunst og kulturliv arbejder ANORDIC for at sætte retning for fremtidens politik for kunst og kultur og skabe nye sammenhænge for feltet og for de mennesker, som bor i eller interagerer med Norden.

Vi arbejder med Norden som afsæt og er etableret som en forening. Vi er et nyt initiativ, men vi starter heldigvis ikke forfra. Vores arbejde hviler bl.a. på mange års erfaring fra nordiske kulturorganisationer og årtiers tradition for et frit og uafhængigt kunst- og kulturliv i Norden.

Vi er til for kunstnere, kulturinstitutioner og forskning, aktører i det politiske felt, internationale aktører og andre fagsektorer Vi forbinder 1) Viden og undersøgelser 2) Kulturpolitiske samtaler og kuraterede møder 3) Konkrete erfaringer og pilotprojekter

Hvem er vi?

Eline Sigfusson
Direktør

Eline kommer fra stilling som stedfortrædende direktør fra Nordisk Kulturfond og har et stort nordisk og internationalt netværk i kultursektoren, i fondsverdenen og inden for offentlige og politisk styrede organisationer. Hun har en lang erfaring fra både den private og den offentlige kultursektor. Hun har en master i offentlig ledelse og har en baggrund som seniorrådgiver fra Slots og Kulturstyrelsen og har erfaringer fra musikforlagsbranchen.

Anni Syrjäläinen
Specialist og ansvarshavende redaktør  (Sekunderet deltids fra Nordisk Kulturfon)

Anni er rådgiver i Nordisk Kulturfond. Hun er projektleder for fondens store satsning Globus og ansvarlig for fondens kommunikation. Anni har både en uddannelse inden for kommunikation og som udøvende musiker.

Bestyrelsen består af:

 • Leif Jakobsson
  Forperson, fhv direktør (FIN)
 • Ditte Graa Wulff
  CEO Bespoke Copenhagen (DK)
 • Frederik Tygstrup
  Professor Københavns Universitet (DK)
 • Gunilla Kindstrand
  Journalist (SE)
 • Maria Mediaas Jørstad
  Daglig leder Talent Norge (NO)

Strategiske rådgivere

xx xx xx

::: Support & partners :::