Færøerne juni 2022: Kunstnerisk kvalitet og armslængde princip

Hvad betyder det for armslængdeprincippet, at kvalitetsbegrebet er under forandring? Og hvordan kunne en opdateret version af armslængdeprincippet se ud inden for kulturpolitikken? Dette er nogle af de emner, som vi samlede 40 mennesker fra 6 nordiske lande til at diskutere i Nordens Hus på Færøerne

(c) Norden.org

I juni 2022 afholdte A/nordi/c de første Kuraterede Samtaler, hvor 40 deltagere bestående af forskere, kunstnere, kulturjournalister og repræsentanter fra kulturinstitutioner fra forskellige nordiske lande blev samlet for blandt andet at diskutere to komplekse emner.

Samtalerne tog blandt andet udgangspunkt i a/nordi/c’s tematiske udvikling af indsigter og viden og Nordisk Kulturfonds antologi “Afspejlinger”. Med kunstneriske greb hjalp teaterkompagniet Fix og Foxy med konceptudviklingen ved at iscenesætte dele af samtalerne til at undersøge og nytænke løsninger på de dilemmaer, der findes i kunst og kulturpolitik på tværs af landegrænser og kulturer.

Det var med andre ord 40 deltagere med vidt forskellige baggrunde og erfaringer, der sammen blev sat til at diskutere komplekse temaer og konkretisere dem i workshops for at give forslag til redesign af armslængde princippet og idéer til forandring af forståelsen af kunstnerisk kvalitet. Alt sammen for at styrke kunstens manøvrerum og betydning i samfundet.

De Kuraterede Samtaler blev arrangeret i samarbejde med Nordisk Kulturfond, Nordens Hus Færøerne og A/nordi/c.

::: Support & partners :::