Bogmesse i Gøteborg den 22. september

A/nordi/c deltager i samtale om "kunstnerisk frihed i en skiftende verden" på bogmessen i Gøteborg den 22. september. Ved seminaret bliver aktuelle tendenser og udfordringer vedrørende kunstnerisk ytringsfrihed diskuteret ud fra et nordisk og globalt perspektiv.

I mange lande oplever kunstnere og kulturudøvere i stigende grad restriktioner på deres kunstneriske frihed og forsøg på at styre deres kunstneriske praksis – en tendens, som er blevet tydeligere med covid-19 pandemiens udbrud og det turbulente internationale politiske landskab. I de nordiske lande er der ligeledes opstået behov for at nytænke og revidere nogle af de institutionelle mekanismer, der både skal sikre kunstens og kulturens frie udfoldelse og samtidig understøtte deres rolle i udvikling af samfundslivet.

Torsdag fra kl. kl. 16.45-17.30 vil et kvalificeret ekspertpanel, som har bred erfaring indenfor kultur, kunst og diplomati, mødes for at drøfte de vigtige emner. De medvirkende er Mika Romanus, direktør for Konstnärsnämnden; Ziv Nevo Kulman Israels ambassadør i Sverige og Eline Sigfusson, direktør for a/nordi/c – tænketank for kunst, kultur og politik. Nordisk Kulturfonds direktør Benny Marcel byder velkommen og samtalen modereres af virksomhedschef på Bonniers Konsthall, Ellen Wettmark.

Emnet er udarbejdet i samarbejde med Nordisk Kulturfonds Globussatsning.

Ⓒ Natalie Greppi

::: Support & partners :::