Taiteen, politiikan ja luovien alojen ajatuspaja

Jos taide ja kulttuuri kerran avartavat maailmaamme, miksi taiteilijoiden ja kulttuurilaitosten liikkumatila vain pienenee? Olemme ensimmäinen taiteelle omistautunut pohjoismainen ajatuspaja ja tavoitteenamme on kääntää tämä kehityssuunta.

Me lähdemme siitä, että taide ja luovat alat ovat edellytyksiä yhtenäisyydelle, arvolle ja kasvulle yhteiskunnassamme. Tarkoituksenamme on kehittää tulevaisuuden suuntaviivoja taiteen ja kulttuurin politiikalle sekä luoda uusia ja kestäviä, niin pohjoismaisia kuin globaaleja kumppanuuksia ja verkostoja taiteen ja kulttuurin aloilla.


Toiminta

Elävä katalogi

Elävä katalogi on ajatuspajan työn moottori. Katalogi on jatkuvasti kasvava kokoelma erilaisia signaaleja, joita keräämme yhdessä taiteilijoiden, tutkijoiden ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Vuonna 2022 työmme keskittyy kolmen eri teeman ympärille.

Siirry katalogiin

 

Kuratoidut sessiot

A/nordi/cin kuratoiduissa sessioissa käsitellään kulttuurialan suuria kysymyksiä pienissä ja intiimeissä raameissa. Tilaisuuksissa keskustellaan ja etsitään uusia näkökulmia ajankohtaisiin aiheisiin yhdessä valikoitujen osallistujien kanssa. Tilaisuuksissa puitteet ovat taiteelliset ja sana on vapaa.

Lue lisää kuratoiduista sessioista englanninkielisellä sivullamme 

Kumppanuudet

Yhdessä olemme enemmän. Kumppanuushankkeet ovat maa- ja sektorirajat ylittäviä yhteistyöprojekteja, joiden tavoitteena on edistää kulttuurin, taiteen ja luovien alojen merkitystä ja asemaa osana yhteiskunnan kehityksen ja yhtenäisyydenvahvistamista.

Lue lisää ajankohtaisista kumppanuushankkeista englanninkielisellä sivullamme

Neuvonta

a/nordi/c tarjoaa myös organisaatioille, kunnille, yrityksille ja muille toimijoille suunnattua neuvontaa ja asiantuntijapalveluita. Omaamme monen vuoden kokemuksen mm. projektijohtamisesta, politiikan kehittämisestä ja fasilitoinnista. Asiantuntijapalveluidemme piiriin kuuluvat myös kansainvälinen matchmaking sekä käynnissä olevien projektien ja hankkeiden jatkokehittäminen ja organisointi.

Lisätietoja: elisig@anordic.org


Löydät lisää uutisia, artikkeleita sekä tietoa ajankohtaisista tapahtumista skandinaaviselta ja englanninkieliseltä sivustoltamme. Kerromme näillä sivuilla myös ajankohtaisista raporteista ja julkaisusta taide- ja kulttuurialalla.


Keitä olemme

Sihteeristö

Eline Sigfusson
Johtaja

Elinellä on laaja pohjoismainen ja kansainvälinen verkosto kulttuurialalla, säätiökentällä sekä julkisten ja poliittisten organisaatioiden parissa. Hän on aiemmin toiminut Pohjoismaisen kulttuurirahaston apulaisjohtajana ja omaa pitkän työkokemuksen niin yksityisen kuin julkisen kulttuurikentän alalta.

Elinellä on koulutus mm. julkisen sektorin johtamisesta. Hän on työskennellyt aiemmin konsulttina Tanskan kulttuurivirastossa sekä johtavassa asemassa musiikkikustannusalalla.

elisig@anordic.org

Anni Syrjäläinen
Asiantuntija ja vastaava toimittaja
(Osa-aikainen siirto Pohjoismaisesta kulttuurirahastosta)

Anni toimii erityisasiantuntijana Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa. Hän vastaa rahaston suuresta Globus-ohjelmasta ja rahaston viestinnästä. Anni on kouluttautunut sekä viestinnän että musiikin saralla.

annsyr@anordic.org


ANORDICin hallitus:

 • Leif Jakobsson – Puheenjohtaja, ent. johtaja (FI)
 • Ditte Graa Wulff – Toimitusjohtaja, Bespoke Copenhagen (DK)
 • Gunilla Kindstrand – Kulttuuritoimittaja (SE)
 • Maria Mediaas Jørstad – Toiminnanjohtaja Talent Norge (NO)
 • Frederik Tygstrup – Professori, Kööåpenhaminan yliopisto (DK)

Strateginen verkosto

Hallituksen lisäksi hyödynnämme tarpeen mukaan yhteistyöverkostoomme kuuluvien asiantuntijoiden monipuolista osaamista ja tietämystä. Resurssihenkilöt edistävät eri tavoin tiedon kehittämistä ja hankkeiden ankkurointia omilla osaamisalueillaan. Verkostoon kuuluvat tällä hetkellä:

 • Camilla Mordhorst – Johtaja, Tanskan kulttuuri-instituutti
 • Christian Villum – Yrittäjä, digistrategiakonsultti
 • Eva Bergquist – Kulttuurijohtaja, Tukholman aluehallinto
 • Hedda Krausz Sjögren – Konsultti
 • Hilde Sandvik – Kulttuuritoimittaja
 • Kaarlo Hildén – Rehtori, Taideyliopisto
 • Kerstin Brunnberg – Toimittaja, Ruotsin yleisradion entinen toimitusjohtaja, Valtion kulttuurineuvoston hallituksen entinen puheenjohtaja
 • Kristin Danielsen – Johtaja, Kultur Norge
 • Louise Ejgod Hansen – Tutkimusjohtaja, Center för Kulturevaluering
 • Paula Tuovinen – Johtaja, Taiteen edistämiskeskus
 • Sif Gunnarsdottir – Pääsihteeri, Islannin presidentin kanslia
 • Solveig Slettahjell – Tankesmia Kraft
 • Trine Bille – Professori – Copenhagen Business School

Tuomme taidemaailman ihanteet ja politiikan arkitodellisuuden lähemmäksi toisiaan yli puolue- ja maarajojen. Toimimme globaalisti pohjoismaisista lähtökohdista käsin. Työmme nojaa usean vuoden kokemukseen pohjoismaisista kulttuurialan organisaatioista, kasvavaan joukkoon yhteistyökumppaneita sekä vuosikymmenten perinteeseen vapaasta ja riippumattomasta taide- ja kulttuurielämästä.

 

::: ANORDIC er støttet af :::